top of page

ÖRTMEDICIN, GRUNDKURS

Lär dig om våra svenska medicinalväxter och olika tillredningsmetoder för att tillverka egen potent medicin. Två intensiva dagar som kommer att omvända din syn på ogräs och ge dig makten att förebygga och behandla många vanliga symptom och obalanser.

 

Nästa aktuella kurs: 

 9-10 Juli: Live på Ingarö utomhus

 Lärare: Lisa Kock

 

Örtmedicin för behandling av Mage och tarm

Anatomisk resa genom mag-tarmkanalen och dess enzymer, bakterier, matsmältning och näringsupptag. Du lär dig att behandla olika delar av systemet med medicinalväxter och komma till rätta med problem som dålig matsmältning, IBS, SIBO, inflammerad tarm, dålig bakterieflora, förstoppning, leversvaghet och mycket mer. Med örter och ett holistiskt tänk kring mage/tarm kan du behandla obalanser och sjukdomar effektivt och utan biverkningar.

Nästa kurs: 3-4 september på distans via zoom. Lärare Lisa Kock

 

Örtmedicin för psykisk hälsa

Du lär dig att se psykisk ohälsa från olika vinklar och om hur du stärker den delen av hormonsystemet som kan hamna ur balans vid långvarig stress, utbrändhet, utmattning, binjuretrötthet och olika grader av nedstämdhet och depression. Många medicinalväxter kan stärka kroppens körtlar och bidra till ökad mängd hormoner och signalsubstanser som ger oss energi, glädje och lust tillbaka.

Nästa kurs: 15-16 oktober på distans via zoom. Lärare Lisa Kock

 

Örtmedicin för Hormonsystemet

Vill du lära dig att behandla hormonella obalanser som PMS, övergångsbesvär, infertilitet och sköldkörtelproblem? Med örtmedicin kan du säkert och effektivt påverka nivåer av östrogen, progesteron, testosteron och sköldkörtelhormon, utan biverkningar, för att återställa kroppens naturliga balans genom livets alla cykler. 

Nästa kurs: 12-13 november på distans via zoom. Lärare Lisa Kock.

 

Örtmedicin mot Inflammation och smärtproblematik

Inflammation finns närvarande vid i stort sett alla sjukdomar och smärttillstånd. I denna kurs lär du dig om orsaker till inflammation och behandling av muskler, leder, lymfsystem och bindväv. Kopplingar mellan kost och inflammation samt effektiv behandling med örtmedicin och näring. 

Nästa kurs: 7-8 januari på distans via zoom. Lärare Lisa Kock

Maila Alva för att boka, få mer information eller andra frågor

bottom of page