top of page

ÖRTMEDICIN-UTBILDNINGAR

Örtvandring och tillverkning av örtmedicin

Lär dig om våra svenska medicinalväxter och olika tillredningsmetoder för att tillverka egen potent medicin. Två intensiva dagar som kommer att omvända din syn på ogräs och ge dig makten att förebygga och behandla många vanliga symptom och obalanser. Fristående grundkurs eller utbildningsstart för utbildning till örtterapeut. 

Nästa kurs: 15-16 juni 2024 

Plats: Live på Ingarö 

 

Pris: 4200 kr 

Lärare: Lisa Kock

Kurstider: Lördag och Söndag 10-17 

 

Örtmedicin för behandling av Mage och tarm

Anatomisk resa genom mag-tarmkanalen och dess enzymer, bakterier, matsmältning och näringsupptag. Du lär dig att behandla olika delar av systemet med medicinalväxter och komma till rätta med problem som dålig matsmältning, IBS, SIBO, inflammerad tarm, dålig bakterieflora, förstoppning, leversvaghet och mycket mer. Med örter och ett holistiskt tänk kring mage/tarm kan du behandla obalanser och sjukdomar effektivt och utan biverkningar.

Nästa kurs: 24-25 februari 2024 

Plats: På distans via Zoom eller Live på Ingarö 

Pris: 4200 kr

 

Lärare: Lisa Kock 

 

Örtmedicin för psykisk hälsa

Du lär dig att se psykisk ohälsa från olika vinklar och om hur du stärker den delen av hormonsystemet som kan hamna ur balans vid långvarig stress, utbrändhet, utmattning, binjuretrötthet och olika grader av nedstämdhet och depression. Många medicinalväxter kan stärka kroppens körtlar och bidra till ökad mängd hormoner och signalsubstanser som ger oss energi, glädje och lust tillbaka.

Nästa kurs: 6-7 april 2024 

Plats: På distans via Zoom eller Live på Ingarö 

Pris: 4200 kr 

 

Lärare: Lisa Kock 

Örtmedicin för Hormonsystemet

Vill du lära dig att behandla hormonella obalanser som PMS, övergångsbesvär, infertilitet och sköldkörtelproblem? Med örtmedicin kan du säkert och effektivt påverka nivåer av östrogen, progesteron, testosteron och sköldkörtelhormon, utan biverkningar, för att återställa kroppens naturliga balans genom livets alla cykler. 

Nästa kurs: 18-19 maj 2024 

Plats: På distans via Zoom eller Live på Ingarö 

Pris: 4200 kr 

 

Lärare: Lisa Kock

 

Örtmedicin mot Inflammation och smärtproblematik

Inflammation finns närvarande vid i stort sett alla sjukdomar och smärttillstånd. I denna kurs lär du dig om orsaker till inflammation och behandling av muskler, leder, lymfsystem och bindväv. Kopplingar mellan kost och inflammation samt effektiv behandling med örtmedicin och näring. 

Nästa kurs: 7-8 september 2024 

Plats: På distans via Zoom eller Live på Ingarö 

 

Pris: 4200 kr 

Lärare: Lisa Kock

 

Alla kursdagar på distans spelas in och kan ses vid senare tillfälle. 

Maila Lisa för frågor och anmälan. Välkommen! 

bottom of page